SKANDAL: Superhik na kragujevački način - iKragujevac


Vesti

Bivši gradonačelnik Kragujevca, Veroljub Stevanović je za vreme svoje vladavine ostavio višemilionska dugovanja.

Veroljub Stevanović je vodio Superhik politiku - oduzmi siromašnima, daj bogatima.
Samo obaveze Grada na kraju 2013. godine su iznose 4.972.141.580 dinara, što bi značilo da svaki Kragujevčanin duguje čak 240 evra. Dugovi koje je napravio bivši gradonačelnik su pre svega oštetili porodilje, prosvetare, škole, Narodnu kuhinju, Centar za socjialni rad, Crveni krst...

Iako je finansijska situacija teška, Grad je izdvojio finansijska sredstva da vrati mali deo duga Veroljuba Stevanovića. Obaveze grada su izmirene za čak 400 miliona dinara. Izmirene su obaveze prema Centru za socijalni rad i Narodnu kuhinju koje su 31. decembra iznosile 20.500.000 dinara. Namiren je i dug od šest miliona dinara prema Crvenom krstu kao i za đačke užine. Deblokirani su računi svih osnovnih i srednjih škola uplatom od 46 miliona dinara. Započeta je i isplata potraživanja zaposlenih u prosveti za putne troškove, jubilarne nagrade i asistente u nastavi i do sada je uplaćeno 103 miliona dinara. U potpunosti je izmiren dug po osnovu roditeljskog dodatka za prvorođeno dete u iznosu od 13 miliona dinara. Krenulo se sa isplatom obaveza prema nezaposlenim porodiljama. Dug koji smo po tom osnovu zatekli, nagalasio je Nikolić, iznosio je 125 miliona dinara i u zavisnosti od priliva sredstava u budžet grada, taj dug će u najkraćem roku biti namiren. Deblokiran je i račun “Šumadija sajma“ a zaposlenima isplaćena jedna zaostala zarada.

"Ovo je učinjeno zahvaljujući tome što smo potpuno promenili način na koji razmišljaju oni koji upravljaju gradom i zbog toga što smo drugačije postavili prioritete" - rekao je Nikolić.
Dug je veliki i trebaće nam još mnogo vremena da iz krize izađemo. Oni koji nas kritikuju da ništa ne radimo, kazao je Nikolić, trebalo bi prvo sebi da postave pitanje šta su ostavili ovom gradu?
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu