KG: Odobrena jednokratna novčana sredstva za samozapošljavanje - iKragujevac


Vesti

250 nezaposlenih Kragujevčana se prijavilo za jednokratna novčana sredstva za samozapošljavanje, kažu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje. 

Odlukom ove službe prihvaćene su prijave 90 nezaposlenih koji nameravaju da otpočnu sopstveni posao, među kojima je 13 osoba sa invaliditetom.

Iz državne kase njima će biti uplaćeno po 160.000 dinara odnosno 200.000 dinara za osobe za invaliditetom.

Prednost su imali biznis planovi za početak proizvodne delatnosti, proizvodni zanati, kao i pružanje intelektualnih usluga.

Karakteristika ovogodisnjeg konkursa za samozapošljavanje je povećano interesovanje mladih sa VII stepenom stručne spreme kažu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Inače, do kraja ove godine otvoreni su konkursi za dodelu sredstva poslodavcima koji otvore nova radna mesta, po 150 hiljada odnosno 180 hiljada za zapošljavanje osoba za invaliditetom.

Program važi za upošljavanje mlađih od 30 godina, starijih od 50, kao i nezaposlenih koji su bili tehnoloski višak i Rome.

Otvoren je i konkurs za program stručne prakse za koji se do sada opredelilo 174 mladih, uz mesečnu nadoknadu od 10.000 do 14.000 dinara u zavisnosti od stepena stručne spreme.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu