Trudnica iz Kragujevca prolazi kroz pakao - iKragujevac


Vesti

Trudnica Ana A. (35) iz Kragujevca čeka da dobije odobrenje Etičke komisije kako bi prekinula rizičnu trudnoću.

Ona se trenutno nalazi u Klinici za ginekologiju „Narodni front“, gde joj lekari rade nove analize. Kako za “Blic” objašnjava Anin suprug još uvek se ne zna kada će se obaviti prekid.

- U Narodnom frontu rade nove analize i zahvalni smo lekarima, jer su je primili kako treba i ima odličan tretman. Stahovao sam za njen život, jer nam je jasno da je dete u lošem stanju i da realno ne može da peživi. Ali, zbog odugovlačenja, i ona se našla u opasnosti. Sada smo mirniji, jer smo u sigurnim rukama. Verujemo doktorima. Nadam se da će ta komisija da se sastavi, i da će konačno da se obavi intervencija koja je, na žalost, neophodna - kaže suprug Ane A.

Ani su lekari u Kragujevcu u sedmom mesecu trudnoće otkrili da dete ima vodu u stomaku i plućima. S obzirom da se radi o poodmakloj trudnoći, žena je upućena na Etički odbor u Kragujevcu, koji jedini može da odobri prekid trudnoće. Zbog bolesti dva člana i njihovih zamena, koje su na odmoru, Anina agonija se produžila.

– Imam dete od godinu i po, a u novoj trudnoći sam redovno išla na kontrole. Dete se pomera u somaku, a znam da neće ugledati dan. Od bolova ne mogu da spavam. Moji apeli i pisma su bili uzaludni, sve dok se nisam obratila medijima - kaže Ana A., dok čeka neophodnu intervenciju i povratak normalnom životu.

– Svaki minut mi je kao godina. Imam bolove, ne mogu da spavam. Dete se u stomaku pomera, a znam da živo neće da se rodi. Nemoćna sam i prinuđena da čekam. Pisala sam bolnici, ministru, ali nisam dobila nikakv odgovor – kaže Ana za Blic.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu