Zakupci autobuskih stanica dobili 30 dana za iseljenje - iKragujevac


Vesti

Stečajni upravnik “Autosaobraćaja”, Agencija za privatizaciju, otkazala je preduzeću “Bamiron” ugovor o zakupu Autobuske stanice u Kragujevcu i dala mu rok od 30 dana za iseljenje.

Sa tom beogradskom firmom sprazum o izdavanju sa mesešnim zakupom od 300000 dinara sklopljen je u aprilu, dok je ''Autosaobraćaj'' bio preduzeće u restrukturiranju.

Pošto je u međuvremenu proglašen stečaj, u skladu sa zakonom, republička Agencija za privatizaciju, objavila je poziv za novog zakupca, smatrajući da je moguće postići višu cenu. Na konkurs se javilo oko trideset zainteresovanih, pri čemu je više od 20 prijava stiglo za Autobusku stanicu u Kragujevcu. U pristiglim ponudama, za zakup autobuskih stanica ponuđeni su iznosi do čak 5,6 miliona dinara na mesečnom nivou.

Vlasnici preduzeća ”Bamiron” i “Inter turs” već su najavili da će, u slučaju otkazivanja ugovora, tužiti državu, jer poseduju ugovore na godinu dana a u autobuske stanice u Kragujevcu i Topoli su uložili znatna sredstva.
“Bamiron” tvrdi da je utrošio sedam miliona dinara za uređenje Autobuske stanice u Kragujevcu, a izmirio je i dugovanja za vodu i struju u iznosu od dva miliona dinara i zaposlio 38 radnika preko Nacionalne službe za zapošljavanje.
“Inter turs” je u uređivanje stanice u Topoli uložio 2,5 miliona dinara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu