NEVEROVATNO: Šta ako stopa nezaposlenosti u Kragujevcu bude 0%? - iKragujevac


Vesti

Šta bi se dogodilo sa našim Kragujevcom, kada bi svaka osoba koja bi želela posao isti i imala?

Stopa nezaposlenosti u Srbiji za stanovništvo uzrasta iznad 15 godina, prema anketi o radnoj snazi, u prvom kvartalu ove godine bila je 19,2 odsto, dok je na kraju prošle godine iznosila 16,8 odsto, objavio je Republički zavod za statistiku. Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Kragujevcu je više od 22 hiljade građana.

Republički zavod za statistiku danas je objavio i da je u julu 2015. na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje bilo 739.073 nezaposlena, što je za 0,93 odsto manje nego u istom mesecu prošle godine.

Jasno je da ta stopa nezaposlenosti je daleko od idealnog, ali šta bi se dogodilo kada bi ta stopa nezaposlenosti samo u Kragujevcu bila 0%?

Mislimo da bi mogle da se dogode 10 neverovatnih stvari:

  1. Kragujevac podiže zid oko grada da bi sprečio navalu "migranata" iz "siromašnih" opština i gradova - Beograda, Novog Sada, Niša, Gornje i Donje Sabante, Batočine, Aranđelovca i mnogih drugih koji smatraju Kragujevac obećanom zemljom.
  2. U Kragujevcu prvo "stradaju" kafići i bašte i isti se zatvaraju! Jednostavno, iste one dokone mušterije koje su smatrale da je nedopustivo da dan ne provedu bar par sati u popularnim baštama ili kafićima, sada nažalost to više ne mogu da rade ... 
  3. Penzioneri su "otkrili" da imaju penziju pa napokon mogu da deo svog prihoda potroše i na sebe a ne samo na decu,unuke i praunuke. Mnogi penzioneri nisu mogli da prežive ovakav šok pa je Grad hitno angažovao savetnike koji su držali predavanja i objašnjavali penzionerima da je njihova penzija samo njihova penzija. 
  4. Privatni izvršitelji zatvaraju svoje kancelarije jer svi plaćaju račune. Sele se na jug kao i laste, s tim što se privatni izvršitelji više ne vraćaju u Kragujevac.
  5. Svaki Kragujevčanin ima svoju stolicu na poslu, pa nema straha da će nakon dolaska sa pauze za doručak stajati do kraja radnog vremena.
  6. Većina mladih Kragujevčana, a koji su prešli svoju 40 godinu, će na vreme napustiti topli dom svojih roditelja i kupiti svoj stan.
  7. Političke partije su ostale bez svojih aktivista, tako da politički funkcioneri moraju sami da lepe plakate i obilaze birače. 
  8. Dolazi do saobraćajnog kolapsa u gradu pa je Grad hitno angažovao Japance da nam pokažu da postoje autobusi sa klimom a krenula je i izgradnja metroa. Održali su nesvakidašnju prezentaciju, gde su začuđenim Kragujevčanima otkrili najnovije civilizacijsko dostignuće 21. veka, podzemna parkirališta!
  9. Dvolitarske flaše goriva odlaze u prošlost i sada napokon saznajemo da gorivo može da se sipa i na pumpama.
  10. Obućari su se prekvalifikovali na fotografe. Razlog je jednostavan... Nemaju kome više da krpe obuću jer sada Kragujevčani kupuju novu obuću odmah nakon cepanja iste, a nasmejana lica Kragujevčana moraju da se ovekoveče pa su fotografi više nego traženi! 

Ali kad pročitamo sve ove neverovatne stvari koje mogu da nam se dogode, a ako bi stopa nezaposlenosti bila 0 %, da li bi mi stvarno hteli da nam se tako nešto i desi?!

 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu