OBEĆANJE ISPUNJENO: Grad isplatio polovinu duga prosvetnim radnicima - iKragujevac


Vesti

Lokalna samouprava uplatila je danas 50 miliona dinara na ime duga prema prosvetnim radnicima osnovnih i srednjih škola u Kragujevcu. 

Time je ispunjen deo sporazuma o poravnanju na koji se grad Kragujevac obavezao pre šest dana, tačnije 30. jula na sastanku koji je organizovao gradonačelnik Radomir Nikolić sa direktorima svih škola i predstavnicima sindikata.
Time će biti namireni troškovi prevoza i jubilarne nagrade prosvetnim radnicima koji su u međuvremenu potpisali sporazum o poravnanju sa gradom odnosno školom.
Grad Kragujevac uplaćivaće sredstva onako kako budu pristizali sporazumi o poravnanju i očekuje da u narednom periodu izmiri sve svoje obaveze prema zaposlenima u prosveti kao i asistentima u nastavi.
Inače, da podsetimo, u trenutku kada je grad Kragujevac ponudio mogućnost poravnanja, vodilo se oko 500 sporova, a ukupan dug iznosio je 100 miliona dinara. Potpisivanjem sporazuma o poravnanju i povlačenjem rešenja koja su bila na izvršenju, odnosno obustavljanjem sudskih sporova, grad će prema proceni uštedeti 15 miliona. Istovremeno, prilikom potpisivanja sporazuma o poravnanju sa prosvetnim radnicima koji su pokrenuli sudski spor, grad je na sebe pruzeo obavezu da izmiri njihove dosadašnje toškove za proces koji su vodili.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu