KG: FAO organizacija donirala deset plastenika - iKragujevac


Vesti

Nakon prošlogodišnjih poplava, domaćinstva u kragujevačkim selima koja su pretrpela štetu na usevima, imala su priliku da konkurišu za bespovratnu pomoć koju je donirala Svetska organizacija za hranu i poljoprivredu UN - FAO.

Na ovaj način, 330 poljoprivrednika dobilo je priliku da se opredeli za neki od 23 paketa pomoći koja se ogleda u donaciji stočne hrane, semenskog materijala, mineralnog đubriva, mehanizacije, sadnica voća, opremi za navodnjavanje i plastenicima i obnovi stočnog fonda. Trenutno je u završnoj fazi isporuka i montiranje deset plastenika, dimenzija 5x20m i 8x20m. Tim povodom, predstavnici grada Kragujevca, Zoran R. Prokić, član Gradskog veća za poljoprivredu i Ljiljana Petrićević, načelnik Odeljenja za poljoprivredu i vodoregulaciju, posetili su domaćinstvo Ranka Perića iz Ilićeva gde je montiran jedan od plastenika.
Na mestu nekadašnje bašte na otvorenom koju su uništile prošlogodišnje poplave, podigao je plastenik u kome sada ima više zasada nego ranije, a razmišlja i o proširenju proizvodnje, gajenju cveća i investiranju u grejanje u plasteniku kako bi paradajiz koji sada uzgaja mogao da bere tokom čitave godine.
- Prvu fazu saradnje sa organizacijom FAO uspešno privodimo kraju, u toku je montaža plastenika za domaćinstva koja su se izjasnila za ovu vrstu pomoći. U narednom periodu očekujemo da FAO uđe u drugi krug pomoći za još 120 poljoprivrednika sa teritorije Kragujevca - rekao je Zoran Prokić
Šest velikih plastenika isporučeni su domaćinstvima u Stragarima, Botunju Dragobraći i Beloševac, dok su četiri manja plastenika montirana u domaćinstvima u Ilićevu i Trmbasu.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu