KG: Prijem za đake sa letnje razmene učenika - iKragujevac


Vesti

Osmoro najboljih učenika kragujevačkih srednjih škola i đak generacije osnovnih škola vratili su se sa sedmodnevne posete Francuskoj gde su boravili u okviru tradicionalne letnje razmene učenika.

Ovim povodom, Boris Kovačević, član Gradskog veća za vanprivredu, upriličio je prijem za đake i profesora Medicinske škole, Zorana Đorđevića, koji je pratio učenike na tom putovanju.

"Prezadovoljan sam ovim što sam čuo, utiscima učenika koje nose iz Pariza. Nadam se da su se svojim vršnjacima predstavili u najboljem svetlu jer je svako od njih ambasador svog grada i zemlje. Naša je namera da sve dosadašnje saradnje sa gradovima Evrope koje su ranije uspostavljene očuvamo ali i proširimo na neke druge kako bismo što većem broju učenika omogućili da putuju, upoznaju druge narode, gradove, kulture", rekao je Kovačević.

U periodu od 24. do 31. jula najbolji učenici srednjih škola i đak generacije osnovnih škola proveli su sedam, kako sami kažu nezaboravnih dana i nose uspomene kojih će se sećati dugo. Pored domaćina, vreme su provodili sa vršnjacima iz Španije, Italije, Nemačke, Austrije koji su istovremeno gostovali u Sirenu u okviru razmene, upoznali su i stekli nove prijatelje, posetli znamenitosti evropskog grada svetlosti, umetnosti, kulture.

Putovanje učenika u pobratimski Siren je nagrada grada kojim se podstiče ali i vrednuje uloženi trud, znanje i talenat a učenici sa takvim rezultatima postaju uzori budućim generacijama.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu