Stevanović najavljuje tužbu protiv gradonačelnika Nikolića - iKragujevac


Vesti

Bivši gradonačelnik Kragujevca, Veroljub Stevanović najavljuje da će tužiti sadašnjeg gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića, zbog njegovih izjava o zloupotrebama u vreme vlasti ZZŠ.

 

- Za ovaj prvi talas uvreda i laži podneću tužbu protiv njega. To, koliko-toliko, vraća njegovu destrukciju u okvire sistema, ali ne znam da li će to biti dovoljno i šta sve može da usledi ako nastavi sa paničnim i neumerenim izlivima negativne energije, ističe Stevanović za Danas.
Nikolić, koji je i visoki funkcioner SNS, 30. jula je za lokalnu RTK izjavio da je "Kragujevac opljačkan grad", i najavio da će se baviti rasvetljavanjem zloupotreba iz vremena Stevanovićeve vlasti. "Time ćemo se u narednom periodu ozbiljno baviti, a ja ću lično da učestvujem u podnošenju krivičnih prijava protiv izvršioca", rekao je Nikolić.
- Od Nikolića javno zahtevam, prvo da prestane da laže u svojim dosadnim monološkim nastupima na servilnoj Radio-televiziji Kragujevac, da podmeće, preti, fabrikuje afere, a sve samo zato da bi uzbunio javnost i prikrio sopstveni nerad i neznanje kojima je doveo grad na ivicu kolapsa i ekološke katastrofe. Zatim, da izađe iz tog prepoznatljivog, kukavičkog, monološkog grča, da se otvori za dijalog, te omogući i meni da ja njega nešto priupitam, a da na njegove optužbe odgovorim, čime bi i gradskoj televiziji omogućio da se sa pozicija ličnog servisa vrati na negdašnje pozicije servisa Kragujevčana. I, najzad treće, da pažljivo izabere metode političke borbe i obračuna sa opozicijom, koji najavljuje. On je, zapravo, u panici, pa sam bira način na koji će otići u zaborav i kratkotrajnu, ali mračnu, prošlost Kragujevca, ističe Stevanović.
Stevanović smatra da Nikolić odnosom prema opoziciji "zasnovanom na neumerenoj mržnji i cinizmu, sam priziva bedu i borbu koja lako može da prevaziđe okvire uobičajenog političkog sukoba".

Izvor: danas.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu