Povlastice za FIAT i Zastavu! - iKragujevac


Vesti

Kragujevačke kompanije Fiat Krajsler automobili Srbija i Zastava oružje će imati najviše koristi od nedavno odobrenih povlastica u trgovini sa Sjedinjenim američkim državama. 

Svake godine preko 25 hiljada pištolja, pušaka i drugog sportskog i lovačkog oružja iz kragujevačke fabrike prodaje se u Sjedinjenim američkim državama.

Povlastice u trgovini, odnosno bescarinski izvoz od 29. jula ove do kraja 2017. godine, Zastava oružju trebalo bi da obezbede još više posla.

Trgovinske povlastice su značajne i za kragujevačku fabriku automobila.


Ono što posebno raduje izvoznike je to da će svi oni koji su izvozili u Ameriku prethodne dve godine moći da povrate novac od plaćenih carina.

Na tome već rade američka ambasada, nacionalna i regionalna privredna komora. Zastava oružju i Fijatu se mora pomoći da što bolje iskoriste povlašćeni tretman, ali i onima koji bi na ovom tržištu mogli da pronađu kupce, kažu u Regionalnoj privrednoj komori.

U Komori posebno ističu da dok nacionalna privreda beleži manjak u razmeni sa inostranstvom, izvoznici iz Kragujevca su tokom prvih 6 meseci 2015. ostvarili višak od oko 200 miliona dolara.

U Regionalnoj privrednoj komori smatraju da bi, uz odgovarajuću podršku, ovo mogla biti dobra šansa i za izvoznike smrznutog voća, vina i voćne rakije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu