23,5 miliona dinara za tri mosta u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Za izgradnju jednog mosta i rekonstrukciju dva grad Kragujevac je od Evropske komisije dobio 23,5 miliona dinara, izjavio je načelnik gradskog odeljenja za vanredne situacije Dragoš Radovanović.

Na poziv Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja grad Kragujevac je konkurisao za sredstva i preliminarno dobio odobrenje za izgradnju novog mosta kod mesne zajednice u Grošnici i rekonstrukciju, odnosno sanaciju, mosta u ulici Erdečica na Grošničkoj reci i mostu u ulici Užičke republike u Bresnici.

Kako je rekao načelnik Odeljenja za vanredne situacije Dragoš Radovanović sredstva je obezbedila Evropska komisija preko Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja a vrednost kompletne investicije je 23,5 miliona dinara sa PDV-om.

''Ovo je zaista velika stvar jer se radi o sredstvima koja grad Kragujevac u ovom momentu nije u stanju sam da obezbedi. Ono što nam predstoji je posao oko prikupljanja dokumentacije i izrade projekata. Završetak radova, prema uslovima programa Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja je septembar naredne godine'', rekao je Radovanović. On je istakao i da se ubrzano radi na projektnoj dokumentaciji da bi što pre ušli u proces javne nabavke i odabir izvođača.

izvor/foto: kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu