Prijem za bicikliste maratona Kragujevac - Mostar - iKragujevac


Vesti

Završen je 12. maratonski pohod na relaciji Kragujevac - Užice - Višegrad - Sarajevo - Mostar i tim povodom organizovan je prijem za bicikliste i tim koji ih je pratio na petodnevnom putu.

Kragujevački sportisti, učesnici tradicionalnog tandem biciklističkog maratona Kragujevac - Mostar 2015 uspešno su se vratili iz Mostara, bogatiji za još oko hiljadu pređenih kilometara i iskustva razmene prijateljstva, poštovanja, tolerancije.

Boris Kovačević, član Gradskog veća za vanprivredne delatnosti organizovao je prijem za bicikliste i tim koji ih je pratio na petodnevnom putu. Uputivši čestitke na uspešno završenom poduhvatu, Kovačević je istakao da ovaj maraton ima višestruki značaj ne samo u sportskom i takmičarskom duhu.

"Veliko mi je zadovoljstvo i čast da razgovaram sa biciklistima o njihovim iskustvima i svemu onome kroz šta prolaze na tom putu. Pored vrsnog sportskog podviga na svojstven način jačaju saradnju sa gradovima kroz koje svake godine prolaze. U planu je da se saradnja sa gradovima u regionu i Evropi širi, ne samo kroz sport već da razmenjujemo iskustva i negujemo odnose i kroz kulturu i umetnost", rekao je Boris Kovačević, član Gradskog veća.

Po rečima Gorana Ilića, generalnog sekretara Paraolimpijske akademije "Junior" ovogodišnji maraton je kao i većina prethodnih ispunio i u nekim segmentima nadmašio očekivanja organizatora, pokrovitelja i prijatelja.

"I ovaj, XII maraton po redu iznedrio je posebne vrednosti i pokrenuo nove projektne ideje tako da će pored infrastrukturnog projekta Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom "Iskra" biti još novih sadržaja jer će se uključiti Fudbalski savez Srbije. Uloženi trud, napori i dostignuća najstarijeg (Bratislava Stamenkovića) i najmlađeg (Pavla Ivkovića) bicikliste koji su svojom vožnjom podržali našu manifestaciju učinili su da ovaj maraton bude prepoznatljiv", istakao je Goran Ilić.


Prijemu je prisustvovao Marko Pavlović, član Kluba ekstremnih sportova koji je učestvovao u tradicionalnim skokovima sa starog mostarskog mosta, predstavnici udruženja "Biram Kragujevac", predstavnica Predškolske ustanove za decu "Nada Naumović", GTO Kragujevac i Dragan Sretenović, predstavnik GU za vanprivredne delatnosti koji je od samog početka ove manifestacije uz organizatore i sportiste.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu