KG: U toku radovi na sanaciji vodotokova u Stanovu - iKragujevac


Vesti

U delu Divostinskog potoka, koji prolazi kroz mesnu zajednicu Stanovo, u toku su završni radovi na čišćenju prvih 400 metara a planirano je da bude očišćeno i uređeno oko 3 kilometra ovog potoka.

Čišćenje Divostinskog potoka odvija se kroz faze a veliki problem predstavlja činjenica da su mnogi građani izvukli svoju kanalizacionu mrežu u ovaj potok, pa se taj problem mora rešavati sukcesivno u saradnji sa ostalim nadležnim službama.

Radove na čišćenju Divostinskog potoka u Stanovu danas su obišli član Gradskog veća za komunalne i inspekcijske poslove Zoran Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za razvoj sistema od zaštite protiv elementarnih nepogoda Miroslav Klačar i načelnik Odeljenja za vanredne situacije Dragoš Radovanović.

Predsednik Saveta građana MZ Stanovo Miladin Vukićević rekao je da je Divostinski potok pravio velike probleme građanima u Stanovu i podsetio da je 1986. godine odneo i jednu ljudsku žrtvu.

“Do pre nekoliko dana izgledalo je kao da je ovde prašuma a ne sam ulaz u grad“, rekao je Vukićević i dodao da su građani Stanova veoma zadovoljni što se počelo sa čišćenjem Divostinskog potoka koji im je pravio mnogo problema posebno tokom prošlogodišnjih majskih poplava.

Uz zahvalnost Štabu za vanredne situacije i odbornicima iz Stanova predsednik Saveta građana Miladin Vukićević istakao je da u narednom periodu treba ići na izradu projekta i potpunu regulaciju Divostinskog potoka.

Pomoćnik gradonačelnika za razvoj sistema od zaštite protiv elementarnih nepogoda Miroslav Klačar rekao je da za građane najvažnije da su rešili problem koji ih godinama muči i da je ova investicija nastavak aktivnosti koje Grad vodi na sanaciji vodotokova drugog reda. Klačar je istakao i da su završeni radovi na čišćenju i uređenju reke Ždraljice, a pored čišćenja i uređenja Divostinskog potoka radiće se Kozujevačka reka i Bresnički potok. Čitava investicija vredna je 11,7 miliona dinara a biće očišćeno 9 kilometara vodotokova u Kragujevcu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu