Cisterne sa vodom u Desimirovcu zbog problema sa vodosnabdevanjem - iKragujevac


Vesti

Usled problema sa dva arteska bunara i seoskim vodovodom na kome postoji problem sa električnom energojom, na zahtev saveta MZ Desimirovac, grad je danas uputio cisternu sa pijaćom vodom koje će biti dopremana svakodnevno, sve dok ovaj problem ne bude rešen.

Bez vode je u ovom selu trenutno oko 150 domaćinstava koji su prinuđeni da se vodom snabdevaju sa seoskih bunara i alternativnih izvora, ali te količine vode na ovim temperaturama nisu dovoljne, a voda sa takvih izvora retko se kontroliše i u najvećem broju slučajeva je neispravna za piće.

- Situacija na seoskom području je stabilna što se tiče vodosnabdevanja. Mi do petka nismo imali nikakvih informacija da negde postoji problem, ali nam se javila MZ Desimirovac u vezi sa problemom u Gornjoj mali, sa zahtevom da se obezbedi cisterna i mi ćemo postupiti po njihovom zahtevu već od ponedeljka. Radi se o problemu meštana koji se snabdevaju sa arteskih bunara koje je grad Kragujevac obezbedio u prethodnom periodu, međutim jedan od bunara je presušio, drugi bunar i seoski vodovod imaju problema sa električnom energijom i potisnom pumpom, tako da je u ovom trenutku bez vode oko 150 domaćinstava. Mi ćemo od danas svakodnevno slati cisterne sa vodom – kaže Dragoš Radovanović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu