Elektrošumadija: Novi menadžment posluje sa oko 600 ljudi manje! - iKragujevac


Vesti

U regionalnom centru "EPS Distribicije", čiji je jedan od ogranaka "Elektrošumadija", nema povećanja broja zaposlenih, već ima smanjenja, izjavila je direktorka tog Centra Sanja Tucaković.

Naglašavajući da Centar u potpunosti poštuje uredbu Vlade Srbije o zabrani zapošljavanja, Tucaković je navela da odgovorno tvrdi "da nijedan radnik nije zaposlen ni 20. jula, ni u skorijoj prošlosti".

"Sadašnje poslovodstvo, kada je pre dve godine stupilo na dužnost, zateklo je ukupno 1.040 zaposlenih na neodređeno vreme i 600 lica angažovanih na privremeno-povremenim poslovima", rekla je Tucaković.

Danas, naglasila je, u Centru, koji pokriva Kragujevac, Požarevac i Smederevo, ukupno je stalno zaposlenih 965, dok je na privremeno-povremenim poslovima angažovano 76 lica.

Samo u "Elektrošumadiji", dodala je, ukupno je 309 zaposlenih, a ugovore o privremeno-povremenim poslovima ima 15 osoba.

Komentarišući izjavu predsednika DS u Kragujevcu Dušana Obradovića da je u "Elektrošumadiji" 20. jula zaposleno 134 lica, Tucaković je rekla da to nije istina.

"Toga dana produženi su ugovori o privremeno-povremenim poslovima za devet lica u "Elektrošumadiji" odnosno za ukupno 34 lica na teritoriji regionalnog centra koji, dakle pokriva Kragujevac, Smederevo i Požarevac", rekla je Tucaković.

Povodom saopštenja kragujevačkih demokrata kojim se traži da "Elektrošumadija" objavi ugovore o zapošljavanju koji su sklopljeni 20. jula, Tucaković kaže "da bi ih rado objavila ali da nije u mogućnosti".

"Rado bih objavila te podatke, međutim, na tom MA obrascu nalazi se matični broj radnika, a u skladu sa zakonom o zaštiti podataka ličnosti, nije moguće objavljivati ih", rekla je Tucaković i navela da DS Kragujevca može da se obrati Fondu za socijalno osiguranje za dobijanje tih podataka.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu