''FIAT'' na zasluženom odmoru! - iKragujevac


Vesti

Oko 3.500 zaposlenih u kompaniji Fiat Krajsler automobili (FCA) Srbija koristiće kolektivni godišnji odmor tokom avgusta, a on će tradicionalno trajati tri nedelje. 

U avgustu će kolektivni godišnji odmor koristiti i većina od oko 1.500 zaposlenih u kooperantskim fabrikama Manjeti mareli, Džonson kontrol, Sigip, PMC i HTL koje su locirane u industrijskoj zoni Grošnica, koja se nalazi u neposrednoj blizini matične fabrike.

Tokom trajanja godišnjeg odmora u fabrikama će ostati minimalan broj radnika, uglavnom onih koji će biti angažovani na remontu i održavanju postrojenja i opreme.

Prema nezvaničnim informacijama, u prvih šest meseci ove godine proizvedeno je više od 60.000 vozila, što je na nivou proizvodnje u 2014. godine.

FCA je, prema podacima Ministarstva finansija, i dalje najveći izvoznik iz Srbije, a u prvoj polovini ove godine, izvezao je vozila u vrednosti od 735 miliona evra.

Prema tim podacima kragujevačka kompanija je i najveći neto izvoznik, pošto je njen izvoz u prethodnih šest meseci bio za 245,8 miliona evra veći od uvoza.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu