Kragujevački Gerontološki centar spreman za linceciranje - iKragujevac


Vesti

Svi gerontološki centri u Srbiji, bilo da je reč o privatnim ili državnim ustanovama, moraće da imaju licencu za rad, stav je ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. 

Kragujevački Gerontološki centar, privodi kraju izradu dokumentacije, i do polovine decembra podneće zahtev za licenciranje.

Radnom sastanku na kojem su predstavljeni planovi i aktivnosti prisustvovali su, Dragan Popović, državni sekretar u resornom ministarstvu i Gorjana Marinković, narodna poslanica.

Licenciranjem gerontoloških centara u Srbiji, sve ustanove koje zbrinjavaju starije gradjane trebalo bi da pružaju standardne usluge.

Zbog toga su i u obavezi da ispoštuju odredjene procedure i ostvare pravo na licencu.

Rukovodstvo kragujevačkog Gerontološkog predstavilo je dosadašnje rezultate u vezi sa pripremom ustanove za licenciranje.

Tokom prošle godine u Srbiji je zatvoreno 10 gerontoloških centara zbog neadekvatnih uslova za brigu o starima.

Tada je ministar Aleksandar Vulin izjavio da uvodjenje licenci, nije usmereno ka zatvaranju centara, već ka poštovanju zakona, otklanjanju nedostataka i stvaranju uslova za kvalitenu negu o korisnicima.

Direktorka Gerontološkog centra Vesna Randjelović kaže da je ova ustanova ozbiljno shvatila svoju obavezu.

U gerontološkom centru kažu da je licenciranje dobar potez, jer sve ustanove, bilo da je reč o privatnim ili državnim, moraju da zadovolje iste standarde i kriterijume.

U Gerontološkom centru očekuju da će proces akreditacije biti završen do maja naredne godine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu