KG: Počelo prvenstvo Evrope u basketu “3x3“ - iKragujevac


Vesti

Grag Kragujevac i Univerzitetski sportski savez Kragujevca, naredna tri dana biće domaćini Univerzitetskom prvenstvu Evrope u basktu «tri na tri», koje je počelo danas na terenu u Velikom parku (skejt igralište ispod teniskih terena) gde su montirani specifičan teren za ovu vrstu takmičenja i lože.

Za delegacije učesnika ovog takmičenja iz Izraela, Francuske, Slovenije, Rumunije, Hrvatske, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Srbije, priređen je prijem u zgradi Grada.

Srbija je zemlja košarke, Kragujevac je grad univerzitetskog sporta. Poznato je da je naša nacionalna reprezentacija aktuelni vicešampion sveta, da je naša ženska nacionalna selekcija šampion Evrope, da smo takođe šampioni u basketu «tri na tri» i upravo zbog toga smatramo da je Kragujevac idealno mesto za organizaciju jednog ovakvog turnira.

Mi smo sigurni, budući da je Univerzitetski sportski savez Kragujevca organizator, da će sve proteći u najboljem redu, budući da su oni organizacija kojoj mogu da pozavide neke druge organizacije sa mnogo dužom istorijom i mnogo većim budžetima. Svima bih poželeo prijatan boravak u Kragujevcu, puno uspeha u takmičarskom delu i da se svi vi ne samo rado sećate grada Kragujevca, nego i da posećujete prijatelje koje ste već stekli ili ćete ih steći u narednim danima – rekao je Boris Kovačević, član Gradskog veća za vanprivredne delatnosti.

On je istakao da u ovom momentu, u Kragujevcu boravi veliki broj mladih iz celog sveta, po različitim osnovama, ili zbog obavljanja letnje volonterske prakse, ili kao sportisti tako da je Kragujevac u ovom trenutku mesto dobrih susreta mladih iz celog sveta.

U ime Izvršnog odbora Evropske univerzitetske sportske asocijacije, Dinos Pavlu zahvalio se gradu na finansijskoj, mentalnoj i moralnoj podršci koja je, kako je naglasio, veoma važna za jedno takmičenje ovakvog ranga.

U konkurenciji su 22 ekipe, 12 u muškoj i 10 u ženskoj, a boje Srbije braniće četiri tima među kojima je i muška ekipa Univerziteta u Kragujevcu. Mečevi će se igrati svakog dana od 17 sati do nedelje, kada su na programu finalne utakmice.

Nenad Tanasijević, predsednik Organizacionog komiteta Drugog evropskog univerzitetskog prvenstva u basketu «tri na tri» pozvao je Kragujevčane da kao i do sada budu dobra sportska publika i dobri domaćini ovog takmičenja

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu