Obezbeđena sredstva za deblokadu računa svih škola u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac obezbedio je 33 miliona dinara neophodnih za deblokadu računa svih osnovnih i srednjih škola u Kragujevcu. 

To je danas saopštio gradonačelnik Kragujevca Radimir Nikolić na sastanku sa direktorima svih škola u gradu. Deblokadom računa stvorićemo uslove da škole započnu ozbiljne pripreme za narednu školsku godinu, da realizuju proces javne nabavke i sređivanje škola.

Podsećajući da su obaveze lokalne samouprave prema prosveti i obrazovanju deset miliona evra, jasno je da je nemoguće sve to namiriti u kratkom vremenskom periodu. Obaveze prema prosvetnim radnicima i školama nisu izmirivane godinama, od 2007. do 2014. godine, osim kroz sudska izvršenja. Samo na ime kamata i sudskih troškova dosadašnji dug premašio je 50 miliona dinara.

Imali smo dovoljno vremena od dolaska na vlast, da analiziramo situaciju i da započnemo sređivanje finansijskog stanja. Ima mnogo muka i svakome je njegova muka najveća. Grad Kragujevac stvorio je sada uslove za rešavanje višegodišnjih problema u prosveti što je bio jedan od prioriteta.

Pripremili smo plan koji u prvoj fazi podrazumeva deblokadu računa, a u drugoj fazi, koja će prema Nikolićevim rečima započeti već naredne sedmice sledi dogovor sa zaposlenima oko obaveza koje grad ima prema njima, za neisplaćene putne troškove i jubilarne nagrade za 10, 20 ili 30 godina rada.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu