KG: Danas biciklistički maraton Kragujevac - Mostar - iKragujevac


Vesti

U organizaciji PA "Junior", a pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, danas,  22. jula iz Pešačke zone startovaće XII tradicionalni biciklistički maraton "Kragujevac-Mostar 2015".

Ovogodišnji maraton tandem bicilista održava se u godini veoma važnog jubileja - 10 godina od kada je UNESCO pod svoju zaštitu, kao deo svetske kulturno-istorijske baštine od posebnog značaja, uvrstio obnovljeni stari most na Neretvi i Baš čaršiju u Sarajevu.

Grad Kragujevac je i ove godine podržao manifestaciju tako da će dva dana kasnije, u petak 24. jula,  naši plivači učestvovati na tradicionalnim skokovima u Mostaru. 

Predsednik PA "Junior" se najpre zahvalio rukovodstvu grada Kragujevca koje je, kako je rekao, pokazalo da su se u Kragujevcu menjali ljudi, ali da se odnos prema ovakvim stvarima, trajnim vrednostima, nije promenio što dovoljno govori o nama kao sredini

 

I ove godine u maratonu će učestvovati bicklisti BK "Radnički", kao i ranijih godina učesnicima maratona biće pružena sve neophodna tehnička podrška. Na tradicionalnim skokovima u Mostaru u nedelju 26. jula, učestvovaće četvorica naših sugrađana.

Start ovogodišnjeg maratona iz Kragujevca upotpuniće predškolci i petogodišnjaci vrtića ustanove "Nada Naumović" koji će, simbolično, provozati svoje bicikle i time promovisati značaj maratona, ali i zdravog načina života.

Početak maratona je zakazan za 10h. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu