Gradonačelnik Nikolić rešava problem zapuštenog "Šumadija sajma" - iKragujevac


Vesti

Štrajk zaposlenih u "Šumadija sajmu" koji je ušao u drugu sedmicu, prekinut je danas pošto su zaposleni postigli dogovor sa gradonačelnikom Radomirom Nikolićem.

Nakon razgovora sa gradonačelnikom Nikolićem, radnicima je obećano da će u narednih tri do četiri dana dobiti jednu platu, a u naredna dva meseca još dve. Takođe, biće odblokiran i račun preduzeća, pa će se steći uslovi za overu zdravstvenih knjižica, a obećabna je i promena rukovodstva preduzeća.

Gradonačelnik je kao prioritet najavio pokretanje postupka utvrđivanja odgovornosti za tešku situaciju u koju je zapao "Šumadija sajam".

"Da je grad mogao, pomogao bi i pre. Uštedeli smo na drugom mestu, pa smo sada uspeli da pomognemo sajmištu. Cilj je da preduzeće postane likvidno, da funkcioniše i nastavi da se bavi osnovnom delatnošću. Najvažnije je da se utvrdi ko je odgovoran i da li je neko namerno uveo preduzeće u ovakvu situaciju da duguje 1,5 miliona evra", rekao je Nikolić.

"Šumadija sajam" ima 92 zaposlenih, za čije zarade mesečno treba izdvojiti 6,7 miliona dinara. Zaposlenima se duguju sedam plata, a račun preduzeća je u blokadi za 22 miliona dinara.

Izvor/Foto: Blic

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu