Jul - mesec mladih u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Srednjoškolci iz francuskog grada Sirena borave u Kragujevcu gde zajedno sa volonterima kragujevačkog Centra za mlade rade na izradi filma koji će osim u Kragujevcu biti prikazan u srednjim školama u Sirenu i nosi poruke mira, poštovanja i tolerancije.

Dobrodošlicu u ime lokalne samouprave grada Kragujevca, danas su im u Upravi grada poželeli Obrad Turković, pomoćnik gradonačelnika za informisanje i unapređenje položaja mladih i Boris Kovačević, član Gradskog veća za vanprivredne delatnosti.

Predivno smo primljeni u vašem gradu i osećamo se kao kod kuće jer svi sa kojima se srećemo su jako simpatični i gostoprimljivi. Mislimo da će film na kome radimo imati veliki odjek, da će koristiti u onome što budemo dalje kreirali i da će na pravi način preneti poruke koje nosi, a to su otvorenost prema drugim kulturama i različitostima, jer svi mi treba zajedno da gradimo svet u miru, poštovanju i toleranciji, ističe Benoit Moreau, menadžer na projektu.

Ovog jula blizu 150 mladih iz čitave Evrope boraviće u Kragujevcu, po osnovu pet različitih projekata. Želeći da na najbolji mogući način iskoristimu tu energiju za 23. jul na više lokacija pripremamo događaje koji će okupiti sve naše mlade goste iz Evrope, kaže Obrad Turković pomoćnik gradonačelnika.

U Sali Skupštine grada Kragujevca biće prikazan zajednički film mladih iz Sirena i Kragujevca, a sa platoa ispred zgrade Uprave grada posle projekcije biće pušteni leteći lampioni. U Kneževom arsenalu istog dana biće priređen koncert na kome će nastupiti kragujevački bendovi.

Gosti iz Sirena obišli su kulturno istorijske znamenitosti Kragujevca, danas će ići u jagodinski Akva park, a boravak u Srbiji iskoristiće da posete i glavni grad.

izvor/foto: kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu