Radnici sajmišta: Verkov direktor ih doveo do beznađa, traže spas od Nikolića - iKragujevac


Vesti

Nezadovoljni zbog neisplaćenih zarada i neoverenih zdravstvenih knjižica, radnici "Šumadija sajma" došli su danas u zgradu Skupštine grada.

Zaposlenima na "Šumadija sajmu" se duguje 7 zarada, a nisu im overene zdravstvene knjižice. Međutim, pitanje koje se samo po sebi nameće svakom ko je iole upoznat sa situacijom u gradu Kragujevcu jeste način na koji je upravo ovo preduzeće dospelo u ovakvu situaciju.

"Šumadija sajam" je zatečen u čitavom nizu sumnjivih poslova, od zamešateljstva sa špedicijom bosanskog uglja do nestanka čitave automatizovane farme koka nosilja, koja im je bila poverena a koja je na volšeban način preko noći nestala zajedno sa kokama.

Smatra se da je isključivi krivac za tešku situaciju na "Šumadija sajmu" Milan Vuković, čovek koji već godinama što zvanično, što nezvanično, upravlja sajmom. On je svojim nestručnim i neodgovornim odnosom prema preduzeću uspeo da isto zaduži za 115.000.000 dinara ali i da bude blokiran od strane poreske uprave i dobavljača na iznos od 13.000.000 dinara.

Gospodin Vuković se brani načinima njemu svojstveniim pa i pokušajem kanalisanja nezadovoljstva radnika prema Gradonačelniku.

Treba pomenuti i nepoznate okolnosti pod kojima je jedne noći Šumadija sajam d.o.o. u kragujevačkoj javnosti preimenovan u Kobac d.o.o i pitanje na koje još uvek nema odgovora kako i zbog čega je do toga došlo.

"Šumadija sajam" je zamišljen kao visokoprofitabilna firma a ostao je zaglavljen u bosanskom uglju i higijenski neispravnom keteringu gde su proćerdane plate i budućnost radnika.

Kao vid protesta radnici imaju u planu da, ukoliko do skorog rešenja njihovog problema ne dođe, obustave aktivnosti na pripremanju sajma poljoprivrede koje su u toku.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu