KG: Besplatna radionica za pisanje medijskih projekata - iKragujevac


Vesti

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija, uz podršku Ministarstva informisanja, u narednih nekoliko meseci organizovaće četiri besplatne dvodnevne radionice "Osnove pisanja projektnih predloga u cilju sufinansiranja medijskih projekata".

Radionice će biti organizovane u julu, septembru, oktobru i novembru u Novom Sadu, Beogradu, Nišu i Kragujevcu. Planirani broj učesnika na radionicama je 50.

Radionice će voditi Jasmina Debeljak, ekspertkinja sa dugogodišnjim iskustvom u radu na međunarodnim i donatorskim projektima i edukaciji za pisanje i vođenje projekata.

Cilj radionica je podizanje kapaciteta medija za pisanje projekata za konkurse Ministarstva informisanja, AP Vojvodine i lokalnih samouprava za sufinansiranje javnog interesa u oblasti javnog informisanja. ANEM je prepoznao potrebu svojih članova i ostalih medija za razvijanjem veština pisanja projektnih predloga, s obzirom na to da je novim Zakonom o javnom informisanju i medijima projektno sufinansiranje predviđeno kao isključivi vid državne pomoći medijima, a da su Zakon i Pravilnik uneli brojna nova pravila u toj oblasti.

Unapređivanjem tih veština mediji imaju veće šanse da kroz projektno sufinansiranje obezbede deo sredstava za funkcionisanje i da na kvalitetniji način doprinesu ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu