Predstavljeni seminari za instruktore vožnje - iKragujevac


Vesti

Agencija za bezbednost saobraćaja Rapublike Srbije danas je predstavnike lokalne samouprave, saobraćajne policije i auto škola sa teritorije grada Kragujevca upoznala sa aktivnostima vezanim za organizovanje seminara namenjenih unapređenju znanja istruktora vožnje.

Prvi krug seminara čija je realizacija počela u maju ove godine odnosi se na oblasti etike, propisa, bezbednosti drumskog saobraćaja i teorijskog izvođenja radnji vozilom u saobraćaju.

“Agencija za bezbednost saobraćaja, ovim skupom želi da u neposrednom kontaktu sa predstavnicima auto škola predstavi seminare za unapređenje znanja instruktora vožnje, koji su zakonska obaveza za sve koji žele da se bave ovim poslom. Seminari se održavaju tokom cele godine i ideja nam je da se oni razvijaju i unapredjuju, a paralelno sa njima radi sa na uspostavljanju seminara za predavače teorijske nastave i ispitivače na teorisjkom ispitu kandidata za vozače, kaže Darko Petrović, pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja. Agencija je od 2013. godine licencirala oko 3.500 instruktora, a za njih 2.500 koji imaju samo instruktorsku licencu, ovi seminari su veoma važni jer njihovim pohađanjem stiču obavezno pravo da posle pet godina obnove svoju licencu, objašnjava Petrović.

Da bi se obnovila licenca, instruktor vožnje mora prisustvovati na najmenje pet obaveznih seminara unapređenja znanja u periodu od pet godina pre obnavljanja licence, pri čemu svake godine mora biti na najmanje jednom seminaru.

Kragujevac je jedan od gradova u kome će se održavati obavezni seminari unapređenja znanja instruktora vožnje, a imajući u vidu da Agencija želi da promoviše i bezbedno ponašanje u saobraćaju, prateći događaj seminara biće simulacija korišćenja sigurnosnog pojasa prilikom čeonog sudara i obrtanja vozila uz pomoć simulatora "Kosa ravan" i "Ražanj".

Seminar će u Kragujevcu biti održan 29. jula u Politehničkoj školi, a kako bi što veći broj građana bio u prilici da proveri kako pojas deluje prilikom saobraćajne nesreće i koliko je značajna njegova upotreba, simulatori će biti postavljeni u Centru grada.

Današnjem sasatanku je pored Miloša Andjelkovića, člana Gradskog veća za lokalnu samoupravu prisustvovao i Slobodan Đorić, načelnik Odeljenja saobraćajne policije u Kragujevcu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu