Karavan "Moja Srbija" u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Kragujevac će biti domaćin karavana "Moja Srbija" u petak 10. jula. U centralnoj pešačkoj zoni, kod Krsta, biće održana prezentacija turističkih potencijala Srbije.

Na platou Kod Krsta, u periodu od 16 do 20 sati, biće predstavljena turistička ponuda grada i regije, sa posebnim osvrtom na manifestacije, kulturno-istorijske znamenitosti, prirodne lepote, seoski turizam i gastronomiju Šumadije i Pomoravlja. Pored domaćina, GTO “Kragujevac”, na štandovima će se predstaviti i lokalne turističke organizacije iz Šumadije, odnosno centralne Srbije, iz Aranđelovca, Topole, Rače, Lapova, Batočine, Rekovca, Despotovca, Trstenika, Brusa i Kruševca.

Na centralnom gradskom platou biće promovisana ponuda još 9 gradova, stalnih učesnika karavana Moja Srbija (Kraljevo, Čačak, Užice, Novi Pazar, Novi Sad, Subotica, Niš, Leskovac, Beograd), kao i njihovih susednih opština, lokaliteta, institucija, organizacija i udruženja koje se bave turizmom, kulturom, sportom i ugostiteljstvom. Štandove će imati i Turistička organizacija Srbije, organizator kampanje i Udruženje “Srbija za mlade”, partner projekta. Tokom celog dana trajaće kviz - nagradna igra “Koliko poznaješ Srbiju”, u kojem se mogu osvojiti vredne nagrade.
Turistička organizacija Kragujevca promovisaće program vodičkih tura, programe kragujevačkih institucija kulture, kao i Dečji đurđevdanski karneval. Kragujevački planinari predstaviće planinarske staze na području Kragujevca i manifestacije koje organizuju. U centru grada predstaviće se i kragujevački Eko park i paraglajding klub.

Svoju ponudu predstaviće i ugostitelji iz grada i okoline, a posebne prezentacije gastronomskih specijaliteta imaće restorani “Panorama”, “Biblioteka kod Milutina” i “Mustang”, kao i seoska turistička domaćinstva grada i regije. Degustaciju će posetiocima omogućiti i destilerija “Gružanska nit” iz Guberevca i podrum “Stari hrast”, porodice Stevanović iz Žirovnice. U programu promocije učestvovaće i učenici i profesori Trgovinsko-ugostiteljske škole “Toza Dragović” iz Kragujevca.

GTO “Kragujevac” je u saradnji sa lokalnom samoupravom, Šumadija sajmom i hotelom Kragujevac, obezbedila izlagački prostor, tako da će centralna pešačka zona u petak biti pravi malii sajam sa preko 40 izlagača, a sve će biti upotpunjeno bogatim muzičkim programom na bini.
U okviru programa na bini predstaviće se FILUM, Centar za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević”, Danica Krstić, pobednica “Šljivika” i finalista izbora za našeg predstavnika na Evroviziji, Pavle Vasiljević, finalista takmičenja “Pinkove zvezdice”, plesni klub Fiesta iz Kragujevca, baletska škola Aplauz i Art kvart. Pored njih, u programu na bini će nastupće KUD “Oplenac” iz Topole, ovogodišnji pobednik Šljivika, i plesna škola “RMP” iz Aranđelovca. Svečano otvaranje je u 16 časova.  

GTO

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu