KG: Politehničkoj školi popisali automobil zbog tužbe bivšeg nastavnika - iKragujevac


Vesti

Sudski izvršitelji popisali su danas automobil u vlasništvu Politehničke škole u Kragujevcu postupajući po presudi bivšeg nastavnika te škole koji je sudskim putem potraživao naknadu za troškove prevoza.

"Izvršitelji su došli jutros, slikali i popisali automobil koji je škola kupila iz sopstvenih sredstava", rekao je u izjavi Tanjugu direktor Politehničke škole Siniša Kojić.


On je dodao da je bivši nastavnik praktične nastave na saobraćajnom smeru u Politehničkoj školi radio godinu dana i da je tužio školu zbog neisplaćivanja naknade za troškove prevoza.


"Nastavnik, koji živi u jednom selu u opštini Knić, potraživao je oko 45.000 dinara, i taj iznos je, zbog sudskih troškova, uvećan na oko 90.000 dinara", naveo je Kojić.


Direktor je rekao i da je račun škole u blokadi na iznos od 4,5 miliona dinara jer je, kako je naveo, većina zaposlenih podnela tužbe protiv škole, zbog neisplaćivanja naknade za prevoz.


Popisivanje školske imovine nije prvi slučaj u Kragujevcu.


U ovom gradu postoje 22 osnovne, osam srednjih i dve specijalizovane škole, koje imaju ogromna dugovanja, ne samo zbog neisplaćivanja prevoza i jubilarnih nagrada, već i zbog toga što lokalna samouprava gotovo četiri godine nije izmirivala račune za grejanje, struju, telefon, vodu. Tako da danas škole duguju 1,3 milijarde dinara.

Izvor TANJUG

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu