Gradsko veće formiralo Komisiju za procenu štete od požara - iKragujevac


Vesti

Na danas održanoj vanrednoj sednici Gradskog veća doneta je odluka o obrazovanju Komisije za utvrđivanje i procenu štete nastale od požara u zgradi Gradske uprave. Zadatak Komisije, koju čini 15 članova, uglavnom inženjera građevine i informacionih tehnologija, zaposlenih u Gradskoj upravi je da utvrdi i proceni štetu nastalu od požara u poslovnim prostorijama, opremi i predmetima, da predloži aktivnosti, mere i neophodna sredstva za sanaciju zgrade i dostavi izveštaj Gradskom veću u najkraćem mogućem roku.

Neophodno je da se što pre utvrdi stanje u kancelarijama, gde je bezbedno, a gde ne da se organizuje proces rada, kako se ne bi ''gubilo'' dragoceno vreme,  obzirom na to da je za angažovanje ovlašćene agencije za procenu štete potrebno ispoštovati zakonsku proceduru koja traje dugo.

Načelnici gradskih uprava i drugi rukovodioci organizacionih jednica u skladu sa danas usvojenom naredbom u obavezi su da Komisiji Gradskog veća za utvrđivanje i procenu štete nastale od požara dostave izveštaje o oštećenjima do 8. jula u 15 sati.

Zaposlenima je naloženo da racionalno koriste klima uređaje i druge električne aparate dok se uslovi za rad ne normalizuju.

Inače, prema rečima Andreje Ilića načelnika Gradske uprave za komunalni i inspekcijski nadzor u jučerašnjem požaru uništena je kompletna arhiva građevinske i komunalne inspekcije i inspekcije za saobraćaj i puteve. Sa šestog sprata izmešteno je 35 radnika i raspoređeno u prostorije Komunalne policije, Preduzeća za izgradnju grada i Biznis inovacionog centra.

Bez obzira na otežane uslove za rad, svi inspektori su danas bili na terenu. Što se tiče građana, prijave za pomenute inspekcije i dalje se primaju na centralnom šalteru Pisarnice u zgradi Gradske uprave.

Otežan je i rad uprave za finansije koja se nalazi na četvrtom spratu zbog velike količine vode koja je prodrla u kancelarije i isključene struje, arhiva uprave nije uništena, a van funkcije su dve kancelarije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu