Počeo uviđaj u zgradi Opštine, beogradska ekipa utvrđuje uzrok požara - iKragujevac


Vesti

Ekipa Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije iz Beograda započeće danas od 14 časova uviđaj i utvrditi uzrok izbijanja požara na šestom spratu Gradske uprave u Kragujevcu.

Načelnik uprave za vanredne situacije u Kragujevcu Zoran Kočović rekao je Tanjugu da bi uviđaj trebalo da bude izvršen od 14 do 16 časova.

Po njegovim rečima, uviđaju će prisustvovali i pripadnici kriminalističke tehnike Policijske uprave Kragujevac, tužilac i dežurni inspektor uprave za vanredne situacije u Kragujevcu.

Inspektori uprave za vanredne situacije sinoć su ušli na šesti sprat sa namerom da se izvrši uviđaj, ali se od toga odustalo jer je procenjeno da ne može kvalitetno da se obavi uviđaj, rekao je Kočović.

"Od toga se odustalo zbog visoke temperature u objektu i zbog toga što smo cele noći dogasivali požar, kao i zbog slabe vidljivosti i procenjeno je da se ne može kvalitetno vršiti uviđaj", rekao je Kočović i naglasio da je šesti sprat obezbeđen i da od sinoć dežuraju pripadnici kragujevačke policije.

Kočović je podsetio da je požar sinoć izbio u kancelariji građevinske inspekcije i naveo da je požarom ukupno zahvaćen prostor ukupne površine oko 200 kvadratnih metara.

Radio televizija Kragujevac javila je danas da su u požaru uništena odeljenja i saobraćajne i komunalne inspekcije, skupštinska arhiva, link Televizije Kragujevac, da su bez struje ostali Privredni i Prekršajni sud, a da je voda potopila nekoliko uprava i potpuno uništila odeljenje gradske blagajne.

Dojavu o izbijanju požara Vatrogasno spasilačka brigada dobila je juče u 18.40 časova, i zahvaljujući njihovoj brzoj intervenciji sprečeno je širenje požara na niže spratove.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu