KG: Vanredna sednica gradskog veća nakon uviđaja o požaru - iKragujevac


Vesti

Brzom interevencijom pripadnika Vatrogasno spasilačke brigade, požar koji je izbio na šestom spratu zgade Grada Kragujevca je lokalizovan. Nakon uviđaja gradonačelnik Radomir Nikolić je najavio vanrednu sednicu Gradskog veća.

"Informaciju o požaru smo dobili u 18,40 sati, a već u 18,42 Vatrogasno spasilačka brigada Uprave za vanredne situacije bila je na licu mesta sa sedam vozila i 25 vatrogasaca", rekao je u izjavi za medije Zoran Kočović načelnik Uprave za vanredne situacije.

Požar je presečen, odnosno da sprečeno je njegovo širenje na niže spratove i sa desnog na levo krilo zgrade.

Oko 20 sati požar je lokalizovan i nalazi se u fazi dogašivanja. Najbitnije je da nema povređenih. Inače, gašenje požara otežavali su gust crni dim i veoma visoka temperatura od oko 1000 stepeni.

Dežurni inspektor Uprave za vanredne situacije će tokom noći i u ranim jutarnjim satima izaći na lice mesta kako bi obavio uviđaj. Kada se utvrdi uzrok požara i o tome će biti obavešteni nadležni u MUP-u Srbije i gradonačelnik Kragujevca.

Prema rečima gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića, koji je zajedno sa saradnicima i zaposlenima odmah došao na lice mesta, najvažnije je da niko nije stradao.

"Materijalna šteta u ovom trenutku zaista nije bitna. Uzrok požara još uvek ne znamo, izvršiće se uviđaj kada se požar potpuno ugasi", i nakon uviđaja gradonačelnik Nikolić je najavio vanrednu sednicu Gradskog veća.

"Ovako nešto je moglo da se desi svuda. Činjenica je da je zgrada Gradske uprave u katastrofalnom stanju, da godinama nije ulagano, ne postoji sistem protivpožarne zaštite a tavanice su od trske. Nakon ovoga sledi nam ozbiljna rekonstrukcija. Sedam vatrogasnih ekipa je bilo na terenu, ja im se od srca zahvaljujem za sve što su učinili. Munjevito su reagovali kao i zaposleni u Gradskoj upravi. Odlično su odradili svoj posao i ja sam zaista zahvalan na tome", rekao je gradonačelnik Nikolić.

Ekipe Vatrogasno spasilačke brigade zajedno za zaposlenima iz obezbeđenja Gradske uprave dežuraće tokom cele noći na licu mesta.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu