Otvoren novi most u Blaznavi, Vučić najavio nove investicije - iKragujevac


Vesti

U selu Blaznava kod Topole danas je svečano otvoren most na Jasenici, koji je uništen u prošlogodišnjim poplavama, a u čiju izgradnju je uloženo oko milion evra.

Otvaranju mosta prisustvovali su premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je tom prilikom najavio nove investicije u puteve i uređenje rečnog korita, i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović.

Vučić je rekao da je u izgradnju mosta, dužine 68 metara i širine 10 metara, uložen veliki trud, a da su planirani i dodatni radovi u vrednosti od 32 miliona dinara za čišćenje korita i regulisanje rečnog toka uzvodno i nizvodno.

Samo 300.000 evra biće opredeljeno za uređenje korita, ulagaće se u putnu infrastrukturu, rekao je Vučić, navodeći da će od 1. avgusta početi radovi na putu ka Rudniku, i to 27 kilometara puta.

Govoreći o izgrađenom mostu u Blaznavi, premijer je kazao da će sada zahvaljujući njemu svi moći da izvoze voće. "Očekujte od svoje države i dobićete mnogo veću pomoć nego što je bila", rekao je Vučić i zahvalio predsedniku opstine Topola Draganu Jovanoviću što je tražio pomoć u tome.

"U prethodnih godinu dana izgradili smo više brana i objekata na rekama nego u prethodnih 25 godina", rekao je premijer i dodao da je za godinu dana izgrađeno 23 takvih objekata, a za poslednjih 25 godina svega 19.

"Svakog dana otvaramo neku fabriku", rekao je Vucicć i dodao da malo ko hoće da primeti da je nešto dobro, i da je napravljeno. "Ovo ovde je napravljeno velikim trudom radnika", rekao je on.

Most na Jasenici nalazi se na državnom putu Topola-Šatornja-Stragari i njegovim otvaranjem ponovo je normalizovan i uspostavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse.

Most je izgradilo preduzeće Mostogradnja, a radove vredne milion evra finansirali su Putevi Srbije i opština Topola.

Prethodno je Vučić obišao vinariju "PIK oplenac" naglasivši da se i tu radi mnogo i da su ljudi spremni da rade i da ulože trud i da pokazuju da mnogo toga može da se uradi, a da se rad i trud se uvek isplate. 

tanjug.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu