Premijer Aleksandar Vučic u ponedeljak posetiće opštinu Topola - iKragujevac


Vesti

Predsednik Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vučić, posetiće u ponedeljak, 6. jula, opštinu Topola. 

U 10:00 časova, Aleksandar Vučić i predsednik Skupštine opštine Topola, Dragan Jovanović, obići će vinariju u izgradnji PIK „Oplenac“. Po obilasku vinarije i razgovoru sa vlasnikom firme, Nebojšom Jocićem, Dragan Jovanović i Aleksandar Vučić će se uputiti u selo Blaznavu, gde će svečano biti otvoren i pušten u saobraćaj novoizgrađeni most preko reke Jasenice.

Vinarija u izgradnji, PIK „Oplenac“ s razlogom pretenduje da postane jedna od vodećih srpskih vinarija. Već na prvi pogled vidljivo je da stara vinarija posle višedecenijskog propadanja sada živi novi život. Kada 12. oktobra ove godine i zvanično bude otvorena njen kapacitet će iznositi oko 5,5 miliona litara vina.

Prevashodan razlog posete predsednika Vlade biće puštanje u saobraćaj novog mosta u Blaznavi. Most se nalazi na državnom putu Topola – Šatornja – Stragari. Njegovim puštanjem u saobraćaj normalizovaće se komunikacija u ovom delu opštine i ponovo uspostaviti saobraćaj za teretna vozila i autobuse koji Stragare povezuju sa Topolom.

Jednu od najvećih infrastrukturnih šteta u prošlogodišnjim poplavama predstavlja stari most. Novi most je dužine 70 metara, širine kolovoznog dela od oko 9 metara, sa stazom za pešake sa jedne i druge strane. Projektant je Institut za puteve, a izvođač radova beogradska „Mostogradnja“. Sa rušenjem starog i podizanjem novog mosta i uređenjem rečnog korita, ova investicije će iznositi oko milion evra. Investitori su Putevi Srbije i Opština Topola.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu