Dodeljena priznanja učenicima generacije - iKragujevac


Vesti

Najboljim osnovcima i srednjoškolcima iz Šumadijskog regiona, juče su dodeljena priznanja na svečanosti u zgradi Grada.

 Reč je o zajedničkoj akciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanije "Politika" ad koja je pokrenuta pre pet godina kao vid trajnog priznanja celokupnog društva učenicima generacije u Srbiji. Sedamdesetoro učenika generacije i ove godine nagrađeno je albumom "Znamenite ličnosti Srbije" - zbirkom od 25 kovanica sa likovima državnika, naučnika, svetitelja i umetnika koji su u srpskoj istoriji ostavili neprocenjiv naučni, kulturni, duhovni i moralni kapital. Priznanja učenicima generacije uručili su Snežana Marković, pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje i obrazovanje odraslih i predstavnik kompanije "Politika".

- Uvek smo srećni kada možemo da učestvujemo u lepim događajima, da podelimo sa vama radost uspeha. Sigurna sam da među vama ima onih koji će nastaviti i dalje da budu najbolji i u svojim sledećim školovanjima, na fakultetima, kao što sam sigurna da je još puno onih koji zaslužuju ovakva priznanja. Zbog toga verujem da ćete svi zajedno, svojim radom i trudom i svojom vrednošću doprineti da i ova naša zemlja bude još bolje i još lepše mesto za život – rekla je Snežana Marković.

U ime grada Kragujevca, učenicima generacije čestitala je Slavica Kominac, zamenik predsednika Skupštine grada i poželela puno uspeha u daljem školovanju i odabiru profesije koju vole.

Zahvaljujem predstavnicima ministarstva i predstavnicima kompanije «Politika» koji su prepoznali da na ovaj način odaju priznanje najboljima u svojoj sredini. Ono što sigurno znam je da nije bilo lako među mnogo dobre dece, osvojiti tako laskavo priznanje. Ali to je priznanje koje i obavezuje. I nadam se da ćete opravdati poverenje svojih profesora, kojima posebno zahvaljujem što su vas poveli na pravi put – obrazovanja, rada i truda, kao i vašim roditeljima koji su uložili puno u vas, pre svega veru, i pružili vam potpunu podršku da istrajete u svojim naporima i ostvarite svoje ciljeve – istakla je Kominac.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu