Kragujevcu Povelja "Liderstvo za održivi razvoj" - iKragujevac


Vesti

Centralno-evropski forum za razvoj (CEDEF), Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo rudarstva i energetike, Odbor za zaštitu životne sredine Narodne skupštine i Agencija za zaštitu životne sredine Republike Srbije, uručili su gradu Kragujevcu Povelju “Lidera održivog razvoja“, na Konvenciji regionalnih skupova, koja je održana u Čačku, za izuzetno zalaganje u primeni mera energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine.

Program “Lideri održivog razvoja“, kako je na Konvenciji rečeno, prepoznaje potrebu gradova i opština u Srbiji za tehnologijama koje štede energiju, vreme i novac. U težnji da lokalne samouprave budu što efikasnije i obezbede bolji kvalitet života i standard svih građana, CEDEF povezuje lokalne samouprave koje pokazuju spremnost da nosiocima tehnologija ukažu na značajne infrastrukturne projekte i projekte u domenu energetske efikasnosti.

Program obuhvata svih 168 gradova i opština Srbije i realizuje se kroz održavanje pet Konvencija, i to u Sremskoj Mitrovici, Kruševcu, Zrenjaninu, Čačku i Beogradu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu