"Nikom" gradi novi poslovni centar u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Privredno društvo ''Nikom'' otvoriće u septembru, na lokaciji Servis 2, poslovni centar površine četiri hiljade metara kvadratnih koji će biti najsavremeniji objekat te vrste na Balkanu.

Reč je o investiciji vrednoj više od tri miliona evra i najveća je investicija u Kragujevcu nakon dolaska Fiata i izgradnje «Plaza centra» - rekao je danas generalni direktor i vlasnik ''Nikom''d.o.o Slobodan Nikolić, u razgovoru sa članom Gradskog veća za privredu Daliborom Jekićem i njegovim saradnicima.

Nastavljajući aktivnost ''Na pragu privrednika'' Jekić je sa saradnicima posetio privredno društvo NIKOM, osnovano 1991.godine kao spoljno trgovinska firma koja u okviru svog poslovanja ima 140 različitih programa i preko 30 hiljada pozicija. U ''Nikom' d.o.o. zaposleno je 52 radnika, a u ''Nikom auto'' koje postoji od 2012.godine u čijem sastavu će biti poslovni centar koji je u fazi izgradnje radi 16 ljudi. 85% plasmana je na domaćem tržištu a 15 % na inostranom tržištu - Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Vlasnik i generalni direktor ''Nikom'' d.o.o. Slobodan Nikolić najpre je izrazio zadovoljstvo potezom lokalne samouprave da se u direktnom kontaktu sa privrednicima interesuje za stanje u privredi grada. On je rekao i da očekuje pomoć države odnosno Vlade Srbije u delu subvencija koje su potrebne kod novih investicija jer je to jedini put za stvaranje ambijenta za nove ideje, investicije i zapošljavanje a time i popravljanje privredne situacije u gradu. On je dodao i da je imerativ izjednačavanje domaćih i stranih investitora od strane države jer svaka investicija ima istu težinu. ''Za poslovni centar naše firme u zoni Servis 2 sredstva smo obezbedili kreditima kod poslovnih banaka. On će pružati usluge servisiranja, tehničkog pregleda, after marketa i post prodaje, uz sve Fiatove komercijalne i putničke brendove, najsavremeniju opremu a biće i ekološki potpuno zaokružen sa svim performansama koje su standardi u svetu'', rekao je Nikolić. Centar će sa probnim radom početi u avgustu a svečano otvaranje planirano je za septembar.

Nova investicija privrednog društva ''Nikom'' d.o.o od strane lokalne samouprave podržana je na pravi način odnosno izgradnjom servisne saobraćajnice u dužini od 800 metara i profila 5 metara. ''Vrednost investicije je oko 50 miliona dinara i ovih dana se završava tender. Ako ne bude bilo nikakvih problema očekujemo zaključenje ugovora do kraja meseca i početak gradnje u avgustu. Ova saobraćajnica ne radi se samo za potrebe ''Nikoma'' već i ostalih investitora tako da očekujemo da i ostale lokacije koje su prodate na ovom potezu u prethodnom periodu budu stavljene u funkciju, odnosno da počne gradnja tih objekata'', rekao je član Gradskog veća za privredu.

Jekić je ovom prilikom najavio i da će na prvoj narednoj sednici Gradskog veća biti formirano radno telo koje će dati predlog veću o visini poreske stope za utvrdjivanje poreza na imovinu za narednu godinu. To radno telo, dodao je Jekić, sagledavaće i sve ostale odluke koje se odnose na privredu grada Kragujevca sa ciljem daljeg razvoja i optimalne fiskalne opterećenosti naše privrede. Član Gradskog veća za privredu Dalibor Jekić istakao je i da se prate sve investicije u oblasti privrede kako bi se sva potrebna dokumentacija obezbedila u najkraćem mogućem roku. Inače, vlasnik i generalni direktor ''Nikom'' d.o.o Slobodan Nikolić nedavno je izabran za predsednika novoformiranog Privrednog saveta grada Kragujevca.

Nakon razgovora sa rukovodstvom ''Nikom'' i ''Nikom auto'' u sedištu kompanija u Industrijskoj zoni Dalibor Jekić sa saradnicima, u pratnji svojih domaćina, obišao je objekat u izgradnji na lokaciji Servis 2.

Akcija ''Na pragu privrednika'', koja za cilj ima poboljšanje komunikacije sa privrednicima, detaljno upoznavanje sa preduzećima koja posluju na našoj teritoriji, upoznavanje javnosti sa poslovanjem naše privrede i sagledavanje svih primedbi i sugestija kako bi se unapredio odnos lokalne samouprave i privrednika, biće nastavljena i u narednom periodu. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu