Knić: Kilometar od jezera a nemaju vodu - iKragujevac


Vesti

Gružansko jezero vodom snabdeva oko 300 hiljada ljudi, međutim za više od polovine sela Pajsijević kod Knića pijaće vode nema.

Oko 150 domaćinstava sela Pajsijević kod Knića nema vodu ni za tehničku upotrebu iako se nalaze na samo kilometar i po od Gružanskog jezera sa koga se Kragujevac i okolina snabdevaju.

Projekat vodosnabdevanja koji je počeo još 2011. godine obustavljen je promenom vlasti pa sada opština Knić iznova prikuplja potrebnu dokumentaciju.

Mnogi meštani se snalaze koristeći obližnje izvore ili dopreme cistrenu vode kako bi imali sa svoje potrebe ali i za domaće životinje.

"Nama je važno da napravimo primarnu liniju da dođemo do glavnog priključka do te kvote gde smo se mi izborili za dobijanje parcele na kojoj je tih 70 kvadrata gde možemo postaviti jedan bazen i sistem", rekao je zamenik predsednika opštine Knić Borisalv Busarac.

Kilometar i po vodovodne cevi koja bi se direktno priključila na Gružansko jezero rešila bi problem meštana sela Pajsijević, a čitav projekat košta oko 20 miliona dinara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu