Završno veče Arsenal festa privuklo 10.000 posetilaca - iKragujevac


Vesti

Završno, treće veče Arsenal festa u Kragujevcu privuklo je čak oko 10.000 posetilca, proteklo je u znaku nastupa Gorana Bregovića, ali i Rundek Cargo Trija, Van Gogha, Leta 3 i mnogih drugih.

Ukupno tokom tri večeri Arsenal Fest 05 je posetilo oko 21.000 Kragujevčana, ali i brojnih ljubitelja muzike iz čitave Srbije, kao i zemalja bivše Jugoslavije, kojima nije smetalo ni kišno vreme u četvrtak i petak da dođu u prostor Kneževog arsenala.

Goran Bregović je u subotu na Main Stage-u sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane i pevačem Alenom Islamovićem, obeležavao 40 godina Bijelog dugmeta, ali je u nastup uklopio i svoje neizostavne hitove kakvi su „Mesečina“, „Kalašnjikov“...

Moćan festivalski set je, uoči Brege i kompanije, na Main Stageu lansirao Van Gogh. Đule i ekipa su momentalno raspalili Arsenal uz „Kolo“ (Ludo luda).

Za spektakl na Garden stejdžu u subotu bili su zaduženi Rundek Cargo trio i Let 3. Pored numera sa poslednjeg albuma "Mostovi", Darko Rundek je u Kragujevcu prošao kroz veći deo svoje karijere, uključujući i hitove iz perioda Haustora poput "Uzalud pitaš", "Bi mogao da mogu", dok je Let 3 priredio muzičko-scenski spektakl.

Frontmen Prlja je tokom nastupa promenio tri različite odevne kombinacije, a na kraju je binu napustio samo u tangama. Hrvatski bend je ispunjavao svaku želju publike, a numera "Riječke pi*ke" je, specijalno za Arsenal fest "obrađena" u "Kragujevačke pi*ke".

Četvrto veče Arsenala 28. juna je poklon Kragujevčanima - Dejan Cukić i njegov Spori ritam bend održaće od 21:00 besplatan koncert na Garden Stage-u!

izvor/foto: mondo.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu