KG: Arsenal Fest 05 počinje sutra - iKragujevac


Vesti

Arsenal Fest 05 počinje sutra nastupima „Hladnog piva“, „Elementala“, „Baba“, „Ortodoks Kelts“ i brojnih drugih, a publiku u Kragujevcu u još tri naredna dana očekuju Goran Bregović koji proslavlja 40 godina „Bijelog dugmeta“, „Rundek Kargo Trio“, S.A.R.S, „Brkovi“, „Zabranjeno pušenje“, „Ritam nereda“, „Let 3“, Dejan Cukić i mnogi drugi. 

Pored glavne bine, smeštene u prostoru Kneževog arsenala, nekadašnje fabrike municije iz 19. veka, program Arsenala od 25. do 28. juna održavaće se i na Garden stejdžu u obližnjoj zelenilom bogatoj Zastavinoj bašti, kao i na Explosive DJ sceni u staroj Čaurnici takođe iz 19 veka. Naravno, uz neizbežni Jelen er gitar stejdž.

„Mesto gde se održava festival je jedna od top tri lokacija u bivšoj Jugoslaviji. Ono što mi sviramo savršeno paše uz industrijsko okruženje i onaj cigleni dimnjak preko puta bine. Ja da sam Englez tamo bih snimao Olivera Tvista“, kaže frontmen „Hladnog piva“ Mile Kekin.

Prve večeri Arsenala 25. juna na glavnoj bini su pored „Hladnog piva“, „Baba“ i „Elementala“, „Debela Nensi“ i "Concentration". Na Gardenu su LUR, DST, "Highlanders", "Cockblockers", „Gospođo bate“ i „Ortodoks kelts“, čiji frontmen Aca Seltik najavljuje najbolje pesme od te grupe.

Druge večeri Arsenala 26. juna na glavnoj bini nastupaju „Ritam nereda“, „Brkovi“, "Sharks, Snakes and Planes", S.A.R.S. i „Zabranjeno pušenje“, dok su iste večeri 26. juna na Gardenu Kanda Kodža i Nebojša, Prljavi inspektor Blaža i „Kljunovi“, "Stuptic", "Forever Storm" i „Samostalni referenti“.

„Pošto je 40 godina kako je 'Bijelo dugme' izdalo svoju prvu ploču, sviraću uglavnom program 'Dugmeta'. Slavimo 40 godina i bilo bi mi drago da slavimo zajedno. Vidimo se na 'Arsenal festu'“, poručuje Goran Bregović koji će u subotu 27. juna na glavnoj bini nastupiti sa svojim „Orkestrom za svadbe i sahrane“ uz pevača Alena Islamovića.

Treće večeri „Arsenala“ na glavnoj bini sviraju i „Kolja i Grobovlasnici“, „Ti“, LTJ Bukem sa Em-Si Staminom, prvi put na „Arsenalu“ Van Gog, dok su na Gardenu 27. juna „Let 3“, „Bolesna štenad“, "Irie FM", "Black Crown Empire", „Piknik“ i „Rundek Kargo Trio“.

Na Gardenu će po izboru emisije Bunt Radio-televizije Srbije program otvarati bendovi „Vrane kamene“ 25. juna, „Kora“ 26. juna i „Dingospo Dali“ 27. juna.

Četvrto veče „Arsenala“ 28. juna je poklon Kragujevčanima - Dejan Cukić i njegov „Spori ritam bend“ održaće besplatan koncert na Garden stejdžu.

Sva dešavanja na ovogodišnjem „Arsenalu“ moći će da se prate bukvalno iz minuta u minut preko Fejsbuk strane festivala, kao i na Tviteru i Instagramu.

Komplet ulaznica za sve tri večeri košta 1.800 dinara. Ulaznica za 25. i 26. jun košta 1.000 dinara, dok će za završno veče 27. juna biti 1.200 dinara, odnosno VIP ložu 2.000 dinara. Prodaja ide preko mreže Eventim.

Kragujevčane će u nedelju 28. juna "počastiti" Dejan Cukić i "Spori ritam bend". “Arsenal Fest” koji se zvanično održava 25, 26. i 27. juna u Kragujevcu, biće produžen za još jedan dan! Dejan Cukić i njegov “Spori ritam bend” dodatnog, četvrtog dana festivala, u nedelju 28. juna (21) održaće besplatan koncert.


 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu