KG: Životinje iz ZOO-vrta završile u čorbi - iKragujevac


Vesti

Iz zoo-vrta u kragujevačkom eko-parku, u naselju Ilina voda, nestalo je jagnje, zatim jato od 12 ćuraka, pa 3 guske, 2 patke, kavez sa golubovima i 2 pileta. Najsvežiji je nestanak velikog crnog zeca i 2 manja.

Slađan Rakić, predsednik Udruženja “Eko-park“, kaže da su zbog toga uvedene posebne mere bezbednosti kako bi se sačuvali dečji ljubimci od gladnih lopova.

– Imamo noćno dežurstvo, a četiri puta dnevno pravimo popis životinja. Najgore je što je poslednja krađa izvedena usred dana, oko podneva. Ako se ovako nastavi, ostaćemo bez vrta koji stvaramo već 20 godina – upozorava Rakić.

– Lopove nisu pohvatali, ali znamo da su ljubimci završili ili na ražnju ili u rerni. Jagnje je nestalo pred Đurđevdan, a ćurke oko Nove godine i pred Božić. Imale su skoro 30 kilograma, a to je kada se očisti 15 kilograma čistog mesa, koje se prodaje po ceni od 300 dinara. Sada, kada je park pun dece i ekskurzija, nestaje i manja živina. Da ne računamo to što su ukrali guske i patke, čudo je da je neko pokupio i golubove. Poslednji je stradao zec, koji nije bio mali, ali je neko sa njim odneo i dva mala, koja i ne mogu da se jedu dok se ne ugoje – kaže Rakić.

Opština udruženju do sada nije davala novac, ali je angažovala 30 volontera koji rade na održavanju. Oni su socijalni slučajevi, a dužni su da rade 100 sati mesečno i dobijaju nadoknadu od 8.000 dinara.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu