KC Kragujevac operiše samo hitne slučajeve - iKragujevac


Vesti

U Kliničkom centru u Kragujevcu u toku su radovi na renoviranju sistema za sterilizaciju i Službe za transfuziju krvi, za šta je taj zdravstveni centar iz sopstvenih sredstava obezbedio više od 200.000 evra.

Pomoćnik direktora za hirurške grane Kliničkog centra Jasna Jevđić u izjavi Tanjugu je rekla da se, zbog renoviranja sistema za sterilizaciju, operišu samo hitni slučajevi.


 - Hirurški zahvati se rade samo u hitnim slučajevima, a rade se i operacije za sve maligne bolesti - rekla je Jevđić i dodala da bi renoviranje sistema za sterilizaciju trebalo da se završi do početka jula.

Načelnica Službe za transfuziju krvi Zvezdana Lojpur u izjavi Tanjugu je rekla da je renoviranje prostora te službe, koje je počelo krajem maja, prvo od kada je 1978. godine izgrađen Klinički centar.

 - Renovira se prostor površine oko 400 kvadratnih metara i svi radovi trebalo bi da budu završeni do 31. jula - rekla je Lojpur.

Ona je precizirala da se izvode radovi na zameni električnih instalacija, parnih vodova, kao i da se radi nova organizacija prostora, imajući u vidu da je zakonom jasno propisana procedura kretanja krvi, od davaoca do primaoca.

 - Dok se radovi ne završe, krv prikupljamo u prostorijama Crvenog krsta, svakog dana u vremenu od osam do 12 časova - rekla je Lojpur i navela da je Služba za transfuziju krvi, privremeno, smeštena u slobodnim prostorijama Kliničkog centra.

Izvor: Tanjug

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu