Kragujevac: Planinarsko ekološki klub "Gora" vas vodi novom stazom za pešačenje - iKragujevac


Vesti

Planinarsko-ekološki klub "Gora" iz Kragujevca postoji osam godina, ima šezdeset stalnih članova koji svakog vikenda i praznicima organizuju akcije pešačenja i planinarenja po predelima oko Kragujevca.

Ovoga puta PEK "Gora" je osmislilo novu stazu za pešačenje, koja će privući veći broj rekreativaca. Reč je o kružnoj stazi po obodima grada. Početak šetnje je centar Kragujevca, odakle kreću sve pešačke ture ovog kluba.

Nova staza se može obići rekreativnim hodom za oko tri sata, i dužine je 12 kilometara. Pored uređenja ove staze, u klubu organizuju i druge akcije i pešačke ture, kako bi Kragujevčanima približili zanimljiva mesta nadomak grada.

Nedavno sa sedamdesetak ljubitelja prirode iz Rume, domaćini iz Kragujevca prepešačili su stazu od Žeželja do Vrletnice.

Staza poznata kao "Đurđevak" prilagođena je početnicima i duga je deset kilometara, za one koje vodi adrenalin tu je staza "Izazov" od 20 kilometara, a stazom "Uživanja" u laganu šetnju od 16 kilometara krenulo je preko stotinak planinara različitih generacija, koje povezuje ljubav prema prirodi i zdravom životu.

Gosti iz Rume, uz pomoć licenciranih vodiča, uživali su u Ćosićkom izvoru i vodopadu Buk, sa vidikovca su posmatrali Kragujevac i okolne planine, pešačeći za oko šest sati umerenog hoda pored ogromnih hrastova do škole u Bukurovcu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu