Kragujevac: Predstavljena škola jedrenja na jezeru Šumarice - iKragujevac


Vesti

Inicijatori ovog spektakla su osnivači prvog Jedriličarskog kluba Kragujevac, koji je nastao pre nešto više od godinu dana.

Deo svojih aktivnosti Jedriličarski klub Kragujevac predstavio je na šumaričkom jezeru. Ovom prilikom demonstrirano je jedrenje u Klasi Optimist i klasama laser i wind surfing, kao i jederenju na dasci.

Jedriličarski klub Kragujevac postoji nešto više od godinu dana, a školu jedrenja za decu predškolskog i školskog uzrasta organizovaće tokom leta, svakog vikenda na jezeru Šumarice, od 12 do 17 sati.

Predsednik kluba Dejan Blagojević kaže da je ideja u početku bila da se ljubitelji jedrenja okupljaju jer imaju zajedničku temu za razgovor tokom zimskih meseci.

"Međutim, kada smo odradili sve što se tiče papira, ispostavilo se da ne možemo da budemo samo klub ljubitelja jedrenja, već je bolje da tu našu ljubav pružimo i našim Kragujevčanima, pa smo rešili da to ipak preraste u jedan ozbiljan sportski klub koji će pokrivati sve kategorije od šest do 106. godina", rekao je Blagojević.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu