FCA Srbija nagradila najbolje učeničke projekte za zaštitu životne sredine - iKragujevac


Vesti

Kompanija FCA Srbija d.o.o. Kragujevac dodelila je nagrade za tri najbolja projekta u okviru velike edukativne kampanje za zaštitu životne sredine pod nazivom „Za zdraviju planetu“, u kojoj su učestvovali učenici sedmih razreda kragujevačkih osnovnih škola.

Na zadatu temu „Otpad u mojoj školi“ učenici su identifikovali vrste otpada koji se pojavljuju u njihovoj školi i dali konkretna rešenja za načine zbrinjavanja otpada na bezbedan način po životnu sredinu. Osim toga, učenici su kroz projekte prikazali zašto je važno sakupljanje i recikliranje otpada. Nagrađeni projekti koristiće se u školama u cilju edukacije učenika o značaju upravljanja otpadom za životnu sredinu.

 

Nagradu za prvo mesto, interaktivni projektor, dobila je osnovna škola „Sveti Sava“, nagradu za osvojeno drugo mesto, projektor, dobila je osnovna škola „Julijana Ćatić“, dok je nagradu za treće mesto, belu magnetnu tablu, osvojila osnovna škola „Milutin i Draginja Todorović“. Dodeli nagrada, između ostalih, prisustvovao je g. Boris Kovačević, član Gradskog veća Kragujevca za vanprivredne delatnosti.

„Čestitam nagrađenim učenicima i zahvaljujem se svima koji su učestvovali u kampanji posvećenoj zaštiti životne sredine, koju već drugu godinu zaredom sprovodimo u Kragujevcu. Veoma smo zadovoljni što je ova kampanja naišla na odličan odziv u Kragujevcu među đacima i nastavnicima lokalnih osnovnih škola i posebno nam je drago da vidimo da su i naši najmlađi sugrađani svesni problema zaštite životne sredine i spremni da doprinesu očuvanju prirode,“ rekao je g. Frančesko Čanča (Francesco Ciancia), direktor fabrike FCA Srbija.

Kampanju „Za zdraviju planetu“, od februara meseca sprovodi kompanija FCA Srbija u saradnji sa gradom Kragujevcom i lokalnim osnovnim školama. U okviru kampanje organizovana je poseta fabrici FCA Srbija tokom koje je odabrana grupa učenika kroz radionicu i obilazak Ekološkog ostrva upoznata sa načinom upravljanja otpadom i značajem očuvanja životne sredine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu