Prijem za članove Karate kluba Kragujevac - iKragujevac


Vesti

Članovi Karate kluba ''Kragujevac'' na proteklom Evropskom prvenstvu u Bohomu u Nemačkoj osvojili su srebrnu i bronzanu medalju tim povodom pomoćnik gradonačelnika za sport Nikola Urošević, organizovao je danas prijem za članove i rukovodstvo kluba.

Još jedan je povod zbog kojeg članovi kluba imaju razlog za slavlje a to je obeležavanje dve decenije postojanja. Na Evropskom takmičenju u Nemačkoj KK Kragujevac su predstavljala tri takmičara i osvojene su četiri medalje, srebrnu i bonzanu medalju osvojio je Aleksandar Petuhov, a u ženskoj konkurenciji Milica Milovanović.

Nije mala stvar da klub koji i pored svima dobro poznate teške situacije već godinama beleži visoke rezulate i nalazi se u samom vrhu karatea na domaćim i evropskim takmičenjima. Pohvale zaslužuju i takmičari i rukovodstvo kluba, očekujem da će i u budućnosti osvajati medalje i svojim uspesima pronositi ime našeg grada – izjavio je Nikola Urošević.

U toku dve decenije postojanja kroz klub je prošlo više od 10 hiljada vežbača svih uzrasta. Iz redova ovog kluba stasali su 3 vrhunska trenera, zvanje majstora karatea steklo je osmoro članova, 10 sudija i jedan sudija internacionlnog statusa, osvojeno 15 medalja sa evropskih takmičenja. U Jugoslovenskoj karate federaciji JKA Šotokan, 2002. godine proglašen je za najbolji klub.

Nijedan uspeh ne dolazi bez dobrog plana, vrednog rada i truda i dobro osmišljene akcije. Rezultati koje je naš klub u proteklim godinama postigao, daju za pravo da možemo da se pohvalimo da, kako u organizaciono tehničkom, tako i u edukativnom smislu, bili perjanica karatea, ne samo u gradu Kragujevcu i Šumadiji nego i šire. Danas i godinama unazad naši takičari sa svetskih i evropskih takmičenja donose po nekoliko odličja. Očekujem da će i dalje, uz neizostavan kvalitetan rad i nadam se, veću podršku određenih struktura, KK ''Kragujevac'' ostati perjanica ovog sporta ne samo grada nego i šire – rekao je predsednik kluba, Veroljub Kastratović.

Prema rečima sportskog direktora kluba, Zorislava Škorića, karate nije profitabilan sport finansijski ali je profitabilan u smislu vaspitavanja mladih u patrijahalnom duhu i pored porodice i škole jedna od važnih komponenti u tom poslu.

U okviru kragujevačkog karate kluba funkcioniše sekcija karatea ''Kazimir Veljković'' i sekcija Đu Đucu-a ''Ilićevo'' a za treninge karatisti koriste salu u DGP ''Kazimir Veljković'' i salu MZ ''Ilićevo''.

Prijemu su prisustvovali treneri Nenad Brković, Nikola Kastratović i Dušan Škorić, prof. dr Milovan Matović, učitelj i osnivač Đu Đucu kluba, Ivan Jovanović, učitelj u osnovnoj školi u Ilićevu i Saša Furtula, predsednik MZ Ilićevo. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu