SKANDAL: Verkova direktorka zadužila preduzeće pa traži naknadu za prevoz - iKragujevac


Vesti

Jovanka Marović, bivša direktorka Radio televizije Kragujevac, odlučila je da napusti preduzeće u kome je radila i opredelila se za socijalni program, ali i da podnese tužbu protiv RTK zbog naknada za prevoz koje u vreme svog mandata nije uspela da obezbedi ni zaposlenima.

Jovanka Marović je krajem 2008. godine imenovana je za direktorku Radio televizije Kragujevac, a istovremeno je obavljala i funkciju glavne urednice Televizije Kragujevac.

Zbog nesavesnog poslovanja smenjena je sa mesta direktora decembra 2014. godine. U tom trenutku račun RT Kragujevca je bio u blokadi, a zaduženja su premašila 25 miliona dinara, od čega je oko sedam miliona za poreze i doprinose zaposlenima.

Za vreme mandata, umesto da je svoju poziciju direktora iskoristila za poboljšanje poslovanja, unapređenje medijskog sistema kojim je rukovodila i brigu o zaposlenima, Radio televiziju Kragujevac je pretvorila u medijsko glasilo Veroljuba Stevanovića, svakim danom zadužujući preduzeće.

Da čitava stvar bude gora, ovaj njen potez pokazuje da njene namere nisu bile na mestu i da je lični interes iznad svih načela, što se pokazalo kao uobičajena praksa kod ljudi naklonjenih Veroljubu Stevanoviću.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu