Ministarka Mihajlović: Kragujevac će biti povezan sa koridorima - iKragujevac


Vesti

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će Kragujevac biti povezan sa koridorima, tako da neće biti saobraćajno odsečen od transportne mreže Zapadnog Balkana.

Potpredsednica vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, izjavila je danas da će Kragujevac biti povezan sa koridorima, tako da neće biti saobraćajno odsečen od transportne mreže Zapadnog Balkana.

"Ne znam kako je počela ta priča da je Kragujevac odsečen, ali imamo i druge značajne gradove u Srbiji. Već smo imali razgovore o tome, ali Kragujevac ima jedan drugi problem, a to je da u poslednjih nekoliko godina, pa i na današnji dan, ne postoji nijedan infrastrukturni projekat koji je u toku, kada govorimo o infrastrukturi, bilo da je reč o južnoj ili severnoj obilaznici", rekla je Mihajlović.

"Zašto je to tako, to je pitanje za one koji su prethodno bili na vlasti", poručila je Mihajlović.

Odgovarajući na komentar da se Kragujevčani žale da se taj grad neće naći na mapi puteva Zapadnog Balkana, istakla da će Kragujevac svakako biti povezan sa Koridorom 10.

"Kragujevac neće biti odsečen, ne postoji nijedan razlog za to, dakle autoput Kragujevac-Batočina se takođe radi, severna i južna obilaznica će se raditi i već smo pričali sa gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem", rekla je Zorana Mihajlović.

Po njenim rečima, uskoro će se održati i sastanak sa svim ministrima saobraćaja Zapadnog Balkana i predstavnicima EU gde će se ponovo razgovarati o osnovnoj transportnoj mreži Zapadnog Balkana.

Ona je dodala da prethodnih godina nije bilo razvojnih projekata u Kragujevcu i da je sada potrebno vreme da za njihovo pokretanje.

Izvor: Tanjug

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu