Sutra akcija čišćenja spomen-parka i obala jezera Šumarice - iKragujevac


Vesti

Centar za ekološko obrazovanje i održiv razvoj (CEOOR) pozvao je Kragujevčane da se uključe u akciju čišćenja spomen-parka i obala jezera Šumarice povodom Dana zaštite životne sredine.

Svi zainteresovani koji žele da učestvuju u akciji treba da dođu u subotu, 6. juna, u 8 časova i 30 minuta, na parking hotela Šumarice. Tu će biti napravljene tri grupe koje će čistiti prostor iza Hotela Kragujevac, obale jezera Šumarice i prostor oko Čehoslovačkog groblja.

Akcija traje od 9 do 11 časova, a organizatori poručuju da su obezbeđene rukavice i kese za učesnike, ali da ko ima svoje rukavice može da ih ponese.

Vreme od 11 do 13 časova je posvećeno edukaciji, i u tom periodu biće priređeno više radionica na plaži jezera Šumarice. Ciljna grupa su predškolci, učenici osnovnih i srednjih škola koji bi trebalo da se zabave, poduče i podignu svest o očuvanju životne sredine.

Više udruženja i organizacija se okupilo ovim povodom sa zajedničkom idejom da se uradi nešto dobro i korisno za našu zajednicu. Akciju zajednički organizuju Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj, Biram Kragujevac, PEK Gora, EID Karaman, odred izviđača Bogoljub Boba Popović, parlament Prve kragujevačke gimnazije, parlament Politehničke škole.

Akciju će podržati Eko park i Eko fan kamp, Tehničku pomoć daju Grad Kragujevac, JKP Čistoća i Spomen park, a očekuje se da i druge organizacije potvrde podršku ili učešće u organizaciji.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu