Kampanja promocije bezbednog ponašanja dece i mladih u saobraćaju (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Učenički parlament srednje škole „Đura Jakšić“ iz Rače, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, učestvovao je u kampanji promocije bezbednog ponašanja dece i mladih školskog uzrasta u saobraćaju.


Tom prilikom je veliki broj učenika , profesora iz Rače, Batočine i Lapova , kao i prisutnih građana mogao da se upozna sa važnošću pravilne upotrebe sigurnosnih pojaseva i neophodnošću vezivanja svih putnika u vozilu uz pomoć izloženih simulatora direktnog udara i prevrtanja.

Pored simulatora ,organizovano je predavanje tokom kojeg su predstavnici Agencije upoznali prisutne učenike o važnosti vezivanja pojasa, poštovanja ograničenja brzine, kao i posledicama koje nosi vožnja u alkoholisanom stanju.

Na veliko oduševljenje predškolaca i učenika prvog i drugog razreda osnovne škole organizovana je i edukativna predstava tokom koje je maskota Agencije ''Pažljivko'' pričao sa mališanima o svemu što oni treba da znaju kako bi bili bezbedni u saobraćaju.

 - Zahvaljujemo se predstavnicima Agenicije,gospodinu Dušku Pešiću i njegovim saradnicima što su podržali ovu akciju Učeničkog parlamenta i na taj način zajednički doprineli širenju saobraćajne kulture i bezbednosti dece i mladih u saobraćaju,  izjavila je Maja Radunović, profesor mentor Učeničkog parlamenta.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu