Kragujevac: Lokalni akcioni plan za mlade - iKragujevac


Vesti

Lokalni akcioni plan za mlade jedan je od dva strateška dokumenta koji grad Kragujevac priprema, izrada je počela u januaru ove godine, a pomenuti dokument važiće od ove do 2020.

– Očekujem da do kraja juna dokument u potpunosti bude gotov, a u septembru ide na usvajanje. Ovaj dokument je bitan iz nekoliko razloga i osnov je za pozivanje za sve projekte koji će se u narednom periodu pisati bez obzira na to ko su finansijeri, grad Kragujevac, republičke institucije ili fondovi EU – rekao je Obrad Turković, pomoćnik gradonačelnika za informisanje i unapređenje položaja mladih, na javnoj tribini o ovom dokumentu.

Pored Turkovića, o aktualnim pitanjima vezanim za mlade, njihovu ulogu i položaj u društvu govorili su Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja, o obrazovanja mladih govorila je Zorica Nikolić, direktorka Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju.

Najveći problem mladih trenutno je nezaposlenost, informisanost, socijalna i zdravstvena zaštita, mobilnost, odnosno mogućnost da putuju.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu