Sedam kragujevačkih preduzeća izuzeto od stečaja - iKragujevac


Vesti

Zahvaljujući Sindikatu metalaca Srbije i gradonačelniku Kragujevca Radomiru Nikoliću produžen je rok za sedam preduzeća koja će imati šansu za konsolidaciju.

Dogovorom Samostalnog sindikata metalaca i Vlade Srbije, u grupu preduzeća izuzetih iz programa za stečaj, našlo se i sedam preduzeća iz Kragujevca.

Po rečima Gorana Milića, predsednika Samostalnog sindikata metalaca, 1.100 ranika je na neki način zaštićeno, i oni će imati još godinu da se konsoliduju i da nađu strateškog partnera.

"Samo "Zastava medicina rada" leči 38.000 građana, radnike "Fijata" i ostale koji su nekada radili u fabrikama. Ti ljudi će nastaviti da rade, izuzeti su iz prodaje i cela ambulanta će verovatno da pripadne gradu. Fabrika kamiona ima 12 zainteresovanih kupaca, od kojih su četiri iz Kine, a ostali iz Evrope. Tu je i odlična fabrika "Zastava - specijalna vozila Sombor" koja ima zainteresovane kupce. Uz to, nekadašnji "Zastava automobili2 imaju 54 hektara zemlje u Korman polju. Uz njih, "Zastava holtikultura" ima još 12 hektara zemlje i pogone koji nisu iskorišćeni do kraja", rekao je Goran Milić.

Izvor: Blic

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu